Проектам нужны налоговые льготы

23.02.2002, 13:09

Комитет Верховной Рады по иностранным делам рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений в некоторые законы Украины по вопросам налогообложения. (укр.)

Необхідність прийняття законопроекту парламентський комітет мотивує потребою запобігти зриву реалізації проектів, під які надано кредитні ресурси МБРР і ЄБРР, та уникнути в такий спосіб значних втрат для національної економіки.

Законопроект передбачає звільнення від ввізного мита обладнання, устаткування та комплектувальних виробів до них (крім підакцизних товарів), що ввозяться на митну територію України в рамках чітко визначених проектів, які підтримуються коштами фінансових організацій (Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Європейського банку реконструкції та розвитку) відповідно до укладених з ними міжнародних договорів.

Від податку на додану вартість, згідно з законопроектом, також звільняються окремі операції, спрямовані на забезпечення виконання вищезгаданих проектів, на термін реалізації міжнародних договорів між Україною та МБРР і ЄБРР. У разі порушення вимог з цільового використання зазначених товарів (робіт, послуг) документом пропонується зобов'язати платника податків сплатити ввізне мито в порядку і розмірах, визначених законом, а також вжити до нього штрафні санкції.
По информации газеты "Голос України".

Читайте також