Украинские парламентарии вернулись из Марокко

28.03.2002, 10:59

Делегация украинских парламентариев во главе с первым заместителем главы Комитета Верховной Рады Украины по иностранным делам Павлом Мовчаном приняла участие в работе 107-й конференции Межпарламентского Союза в г. Марракеш (Королевство Марокко). (укр.)

У ході конференції було обговорено, зокрема, проблеми діяльності національних парламентів в епоху глобалізації та внеску парламентів світу у боротьбу з міжнародним тероризмом та ліквідацію причин, що його породжують, з метою підтримки міжнародного миру та безпеки.

У власному виступі керівник української делегації зазначив, зокрема, що ключовим принципом, на якому має базуватися процес глобалізації, є принцип справедливості та рівних можливостей для всіх країн світу.

Під час роботи конференції також відбулися двосторонні зустрічі членів парламентської делегації України з парламентаріями Білорусі, Грузії, Великобританії, Канади, Лівії, Російської Федерації, Саудівської Аравії та Японії.

Міжпарламентський Союз (МПС) створено в 1889 році як неурядову організацію представників національних парламентів. Діяльність МПС зосереджується у сфері міжнародного арбітражу, безпеки і роззброєння, а також колоніальних, екологічних та соціальних проблем. Вищим органом МПС є щорічна Міжпарламентська конференція.

Сьогодні членами МПС є понад 140 національних парламентів.

Україна увійшла до складу МПС у жовтні 1999 року.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також