Украина серьезно заинтересована в сотрудничестве с Южной Кореей

17.04.2002, 12:12

Украина заинтересована в углублении сотрудничества с Южной Кореей, заявил 16 апреля Премьер-министр Украины Анатолий Кинах на встрече с Президентом Корейской ассоциации международной торговли Ким Дже Чулем. (укр.)

На початку зустрічі Анатолій Кінах виразив глибоке співчуття у зв'язку з катастрофою китайського літака, в якій постраждали корейські громадяни. Під час розмови обговорювалися питання розвитку торгівельно-економічних стосунків між країнами. Глава уряду зазначив, що Україна має серйозну зацікавленість у співпраці з Південною Кореєю.

Він нагадав про величезні транзитні можливості України у зв'язку з ідеями відродити великий шовковий шлях як сушею, так і морем; значний потенціал співпраці в галузях сучасних інформаційних технологій, паливно-енергетичного комплексу. Завдання уряду, на його думку, полягає у створенні сприятливих умов для ефективних контактів українських та корейських бізнесменів та підприємців, розвитку торгівлі, активізації інвестиційних процесів.

Прем'єр-міністр запевнив корейську сторону, що офіційна Україна надасть активної підтримки у обранні Республіки Корея країною, що проводитиме всесвітню виставку "EXPO-2010".

Анатолій Кінах повідомив, що країна з нетерпінням чекає на чемпіонат світу з футболу, який проходитиме в Кореї, здійснює активні заходи з якісної трансляції матчів Національною телекомпанією. Його співрозмовник запевнив, що рівень організації чемпіонату наочно продемонструє світу можливості співпраці з Кореєю в організації великих міжнародних заходів та інформаційних проектів.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також