Трудоустройство украинских моряков в Греции должно иметь правовую основу

18.04.2002, 13:22

В рамках официального визита в Греческую Республику Министра иностранных дел Украины Анатолия Зленка состоялись его встречи с руководством Ассоциации греческих судовладельцев и известным греческим судовладельцем Атанасисом Ласкаридисом. (укр.)

Під час зустрічі Міністра закордонних справ України з керівництвом Асоціації грецьких судновласників А. Зленко виступив з пропозицією перевести на стабільну правову основу процес працевлаштування українських моряків на грецьких суднах. Він запропонував укласти двосторонню угоду між Україною та Грецією про взаємне працевлаштування та соціальний захист, а також угоду по так званому крюінгу (процесу набору команд на судна).

В ході зустрічі йшлося також про прискорення укладення угоди, яка б передбачала визнання Грецією дипломів та сертифікатів українських моряків.

На думку глави українського зовнішньополітичного відомства, такі заходи дозволять запобігти виникненню проблем та непорозумінь, а також протидіяти корупції при працевлаштуванні українських громадян на судна грецького торговельного флоту.

За словами А. Зленка, МЗС приділяє виключну увагу всім випадкам, коли українські моряки, які працюють за кордоном, стають жертвами обману, корупції чи зловживань.

Відбулась також зустріч Міністра закордонних справ України Анатолія Зленко з відомим грецьким судновласником Атанасісом Ласкарідісом, який давно та успішно працює на українському ринку.

Грецький бізнесмен заявив про свою готовність і надалі здійснювати інвестиційні проекти в Україні. Така позиція, диктується, за його словами, стабільністю політичної ситуації, послідовним зростанням української економіки, низьким рівнем інфляції та потужним промисловим і науково-технічним потенціалом України.

В ході відкритої та зацікавленої розмови сторони обмінялися думками щодо проблем, з якими стикаються на українському ринку грецькі інвестори, а також щодо перспективних інвестиційних проектів, які можуть бути здійснені у сфері суднобудування.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також