Анатолия Зленко принял Президент Греции

19.04.2002, 11:19

В ходе официального визита в Греческую Республику Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко был принят Президентом этой страны Константиносом Стефанопулосом. (укр.)

В ході переговорів увага була приділена питанням європейської інтеграції, і зокрема участі в цих процесах України. За словами грецького Президента, Україна як європейська держава може розраховувати на вступ в ЄС за умови виконання всіх умов членства в цій організації.

Він також привітав прагнення України зміцнювати відносини з НАТО та пообіцяв підтримку з боку Греції в цьому питанні. К. Стефанопулос відзначив зростаючу роль України як важливого стабілізуючого фактора в східноєвропейському регіоні.

Сторони обговорили ряд проблем, пов'язаних з грецькою діаспорою в Україні. К. Стефанопулос подякував за увагу, що приділяється українським урядом грекам, які мешкають в Україні.

Окремим питанням переговорів було становище українських заробітчан в Греції, зокрема двостороння Угода про працевлаштування та соціальний захист.

Під час зустрічі Президент Греції заявив, що буде радий вітати на грецькій землі Президента України Леоніда Кучму, який повинен відвідати цю країну у вересні цього року. За словами К. Стефанопулоса, грецька сторона активно готується до цього візиту і розглядає його як слушну нагоду надати україно-грецькому співробітництву нових імпульсів.

Греція відзначає суттєвий економічний прогрес, досягнутий Україною протягом останніх років, сказав К. Стефанопулос. На його думку, сьогодні створюються сприятливі умови для суттєвої активізації співпраці з Україною. Конкретні шляхи зміцнення і поглиблення зв'язків двох країн мають бути обговорені під час візиту Л. Кучми у вересні.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також