Три гран-при для самых младших

02.04.2002, 14:17

Названы победители VI Международного конкурса юных пианистов Владимира Крайнева, который проходил в Харькове. (укр.)

Цьогоріч конкурс проводився в три тури у двох вікових групах. У конкурсних змаганнях узяли участь 70 юних піаністів віком до дев'ятнадцяти років (40 - молодша група та 30 - старша) з України Литви, Булорусі, Татарстану, Німеччини, Франції, Китаю, Японії, Малайзії.

Гран-прі у молодшій групі отримала Валерія Мірош (Керч, Україна), Хідеказу Ясуда (Японія), Жанг Зуо (Китай). Сума преміальних - 3000 DM кожному з трійки лідерів. Молодша група цього року, як зауважив на прес-конференції Володимир Крайнєв, була надзвичайно сильною. Той факт, що Гран-прі було три, говорить сам за себе, та й кількість фіналістів могла б бути значно більшою, якби це дозволяв статут конкурсу.

Старші були не такими виразними. Гран-прі не виборов ніхто, лауреатом I премії став Олександр Маслов із Санкт-Петербурга, наші учасники задовольнилися III премією, яку отримала киянка Анастасія Домбровська, та двома дипломами. До речі, цей конкурс, як жоден інший, багатий на різні спеціальні призи - цього року їх було аж сім.

У суботу в Колонному залі Національної філармонії відбувся заключний концерт фіналістів. А 1 квітня, до слова, Володимир Крайнєв святкував свій день народження.
По материалам газеты "Україна молода".

Читайте також