Сотрудничество ООН с Украиной по вопросам преодоления последствий Чернобыльской катастрофы продолжается

03.04.2002, 12:25

"ООН будет продолжать предоставлять активную помощь Украине в преодолении гуманитарных последствий Чернобыльской катастрофы", - заявил заместитель Генерального секретаря ООН по гуманитарным делам, Координатор ООН по вопросам Чернобыля Кензо Ошима во время встречи с Министром иностранных дел Украины Анатолием Зленко 2 апреля. (укр.)

В ході зустрічі було обговорено ряд конкретних питань співпраці України та ООН в гуманітарній сфері. Керівник зовнішньополітичного відомства України високо оцінив допомогу ООН та особистий внесок К. Ошіми у залучення коштів країн-донорів для подолання негативних наслідків Чорнобильської катастрофи. Український Міністр зазначив, що, незважаючи на плин часу, тема Чорнобиля не втрачає свої актуальності і наголосив на зацікавленості українського уряду в продовженні співробітництва з ООН в цій сфері.

Сторони погодились, що основою для подальшого розвитку такої співпраці має стати доповідь ООН "Людські наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Стратегія подолання", презентована 6 лютого 2002 року в Нью-Йорку, Києві, Мінську та Москві.

Під час бесіди були також обговорені питання, пов'язані з можливим візитом Генерального секретаря ООН К. Аннана в Україну, запланованим на червень цього року.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також