В нынешнем году будет произведено 200 комбайнов "Славутич"

31.05.2002, 12:46

Состоялось заседание рабочей группы по подготовке и реализации первоочередных мероприятий по развитию рынка отечественной техники для агропромышленного комплекса. (укр.)

Його провів Перший Віце-прем'єр-міністр України Олег Дубина, який поінформував, що протягом 1992-2001 років відновлено, модернізовано і поставлено на виробництво більше 2,5 тис. найменувань машин і обладнання. Це 87,2% від номенклатурної потреби, необхідної для виконання всіх технологічних процесів в АПК, проти 27% в 1992 році. Створені реальні потужності для виробництва необхідної кількості техніки.

Учасники наради обговорили питання роботи НАК "Украгролізинг" та ВАТ "Украгромашінвест" щодо підвищення ефективності використання коштів, які спрямовуються на здійснення операцій фінансового лізингу вітчизняної сільськогосподарської техніки. Йшлося про організацію випуску та збуту у 2002 році 200 комбайнів "Славутич" відповідно до рішення робочої групи з питань приватизації підприємств та ефективного управління корпоративними правами. Обговорювалися заходи з організації виконання Закону України "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу".

НАК "Украгролізинг" надано доручення забезпечити ефективне використання коштів, які спрямовуються на здійснення операцій фінансового лізингу, і щомісяця інформувати про обсяги її закупівлі та передачі в лізинг. Міагрополітики щомісяця інформувати Кабінет Міністрів України про обсяги використаних коштів, перелік укладених угод по регіонах та кількість отриманих сільгосптоваровиробниками тракторів ВАТ "ХТЗ" та зернозбиральних комбайнів на умовах часткової компенсації їх вартості.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також