Василий Роговой: работа Украины и ЕС носит системный характер

28.06.2002, 17:09

27 июня под председательством Премьер-министра Украины Анатолия Кинаха состоялось V заседание Украинской части Совета по вопросам сотрудничества между Украиной и ЕС. (укр.)

Коментуючи засідання, Віце-прем'єр-міністр України Василь Роговий повідомив, що на засіданні розглядався весь комплекс питань, пов'язаних із співробітництвом України та ЄС.

Обговорювався стан виконання домовленостей Ялтинського самміту Україна-ЄС, П'ятого спільного засідання Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС та Четвертого засідання її Української частини. Особливу увагу було приділено пріоритетним напрямкам та проблемним питанням співробітництва між Україною та ЄС. Зокрема у сфері торгівлі та інвестицій, юстиції та внутрішніх справ, в енергетичній та інших пріоритетних галузях економіки, що становлять спільний інтерес сторін.

На думку Віце-прем'єр-міністра, налагоджена робота України та Європейського союзу, в якій задіяні як вище керівництво держави, так і практично всі урядові структури, має системний, а не епізодичний характер.

Василь Роговий відмітив, що він пов'язує поточний рік з однозначним визначенням курсу України на інтеграцію в ЄС. За його словами, Послання Президента України до ВР визначає етапність роботи щодо наближення до стандартів та вимог Європейського союзу. "Нам необхідно крок за кроком прагматично реалізовувати все те, що визначено у Посланні Президента України. Перш за все, це стосується економічних та правових питань", - сказав Василь Роговий.

Під час засідання було розглянуто хід підготовки до проведення 4 липня в Копенгагені чергового самміту Україна-ЄС. Василь Роговий висловив сподівання, що цей самміт стане важливим етапом у стосунках та співпраці між Україною та ЄС.

За підсумками засідання Української частини Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС прийнято ряд важливих рішень з метою поглиблення партнерських та взаємовигідних відносин.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також