В этом году не будет принудительных залоговых закупок зерна

28.08.2002, 13:01

Кабинет Министров Украины заявляет, что не намерен применять принудительное взыскание к товаропроизводителям в части государственных залоговых закупок зерна урожая 2002 года в счет погашения задолженности перед бюджетом. (укр.)

Верховна Рада України 4 липня 2002 року прийняла Закон України "Про зерно та ринок зерна в Україні", яким запроваджено механізм створення правових, економічних та організаційних умов формування ринку зерна для забезпечення внутрішніх потреб держави у продовольчому, насіннєвому та фуражному зерні, нарощування його експортного потенціалу.

Визначальним моментом цього Закону є запровадження операцій заставних закупок зерна - надійного джерела безвідсоткового кредитування селян в період його надмірної пропозиції на ринку. При цьому сільськогосподарським товаровиробникам гарантується право вільного вибору використання зерна та ціни його реалізації, а також недопущення обмежень у пересуванні зерна та продуктів його переробки.

Кабінет Міністрів України заявляє, що не має наміру застосовувати примусове стягнення до товаровиробників в частині державних заставних закупок зерна урожаю 2002 року в рахунок погашення заборгованості перед бюджетом, за поставлені матеріально-технічні ресурси, в тому числі іноземну техніку, закуплену під гарантії уряду.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також