"Киевоблэнерго" внедряет передовые технологии

13.01.2003, 13:58

ОАО "А. Е. С. Киевоблэнерго" ввело в эксплуатацию новую современную воздушную линию передач. (укр.)

Наприкінці грудня минулого року ВАТ "А. Е. С. Київобленерго" завершено будівництво і введено в експлуатацію двоколову повітряну лінію 10кВ у м. Обухові Київської області. У процесі будівництва було використано передову технологію й матеріали, зокрема, самоутримний ізольований алюмінієвий провід. Ця технологія активно викорисутовується протягом останніх десятиліть в більшості країн Європи, однак в нашій країні поки що наявні лише поодинокі приклади її використання і свідчать вони про значну перевагу повітряних ліній електропередач над традиційними лініями з неізольованими проводами.

У 2002 році ВАТ "А. Е. С. Київобленерго" було взято на баланс кабельну лінію 10кВ, яка забезпечує єлектроенергією одну третину побутових споживачів м. Обухова, а також об'єкти виробничої і соціальної сфер міста. Через часті пошкодження лінія була у вкрай незадовільному технічному стані, тому компанія прийняла рішення про заміну її новою повітряною лінією. Витрати на проведення всього комплексу робіт склали близько 300 тисяч гривень, однак, безумовно, вони себе виправдають. По-перше, рівень надійності енергозабезпечення цього регіону стане значно вищим. По-друге, виключається можливість виникнення короткого замикання між проводами при їх доторканні один до одного, а при обриві проводів практично відсутня можливість електротравматизму оточуючих та виникнення пожежі на трасі. Крім цього, майже вдвічі скорочуються витрати на експлуатаційне обслуговування даної лінії.

ВАТ "А. Е. С. Київобленерго" посідає 7-е місце по довжині ліній електропередач (46326,2 км) і 8-е місце за площами забезпечення електроенергією серед 27 енергорозподільчих компаній України. Основними споживачами електроенергії, яку постачає ВАТ "А. Е. С. Київобленерго", є понад 340 великих і середніх підприємств Київської області. Загальна кількість споживачів перевищує 796000 юридичних і фізичних осіб.
По материалам пресс-релиза ОАО "А. Е. С. Киевоблэнерго".

Читайте також