Итоги визита Президента Украины в Саудовскую Аравию

20.01.2003, 11:44

Президент Украины Леонид Кучма, подводя итоги визита в Саудовскую Аравию, отметил: "Когда детально посмотреть на Ближний Восток, в том числе на Саудовскую Аравию, мы увидим, что за последние 2 года товарооборот между странами увеличился втрое, что практически больше, чем товарооборот с Канадой или некоторыми другими странами". (укр.)

Стосовно проведених переговорів Л. Кучма зазначив, що: "Переговори з керівництвом Саудівської Аравії пройшли дуже добре, головне у майбутньому не втратити цих позитивних результатів". "Сьогодні всі налаштовані на конкретні справи, а не на розмови", - наголосив глава української держави.

Президент підтвердив позицію України щодо Близькосхідного врегулювання та ситуації навколо Іраку: "Позиція України відома - треба використовувати весь арсенал в рамках Ради Безпеки ООН і світового співтовариства, щоб знайти мирне вирішення питань стосовно ситуації в Іраку та Близькому Сході. Тут у нас немає розбіжностей з керівництвом Саудівської Аравії".

Глава української держави наголосив, що Україна сприйме результати Ради Безпеки ООН по Іраку, але не потрібно забігати наперед: "Якщо дійсно інспекція ООН підтвердить те, про що говорить сьогодні світ, ми будемо на боці світового співтовариства, але давайте переконаємося, що це дійсно так".
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також