Украинская делегация принимала участие в инаугурации нового Президента Бразилии

03.01.2003, 11:47

1 и 2 января в Бразилии состоялись торжества по случаю вступления в должность нового Президента Бразилии Луиза Инасио Лули да Силва, в которых приняла участие делегация Украины во главе со специальным представителем Президента Украины, Государственным секретарем Министерства иностранных дел Украины Александром Чалым. (укр.)

В ході урочистостей О. Чалий мав бесіди з Президентом Л. І. Лулою да Сілва, Віце-президентом Ж. Аленкаром, а також Ф. Е. Кардозу, що залишає посаду Президента Бразилії. Ф. Е. Кардозу та Л. І. Лулі да Сілві були передані особисті вітальні листи від Президента України Л. Кучми, а Ж. Аленкару - від Прем'єр-міністра України В. Януковича, в яких бразильському керівництву були підтверджені зацікавленість і прагнення української сторони до подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва між двома країнами, насамперед, у мирному освоєнні космічного простору, в галузі енергетичного машинобудування, видобутку нафти і газу та в агропромисловому комплексі.

Під час перебування в Бразилії О. Чалий також зустрівся з новим Міністром науки та технологій країни Р. Амаралом, керівництвом Міністерства закордонних справ, Спеціальним радником Президента з питань зовнішньої політики М. А. Гарсією, депутатами Національного конгресу. Участь в урочистих заходах була використана також для проведення коротких зустрічей з Прем'єр-міністром Швеції Г. Персоном, Прем'єр-міністром Сербії З. Джинджичем, Міністром закордонних справ Венесуели Р. Чадертоном, Президентом Андської корпорації розвитку Е. Гарсією, керівниками інших іноземних делегацій.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також