Продолжается работа над проектом Программы деятельности правительства

04.01.2003, 12:19

Вице-премьер-министр Украины Виталий Гайдук провел заседание рабочей группы по подготовке отдельных разделов проекта Программы деятельности Кабинета Министров Украины. (укр.)

Згідно із розпорядженням уряду, В. Гайдука призначено керівником робочої групи з підготовки розділів проекту Програми, що визначатиме основні засади функціонування та розвитку паливно-енергетичного комплексу, промисловості, транспорту, зв'язку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Робоча група під керівництвом В. Гайдука буде працювати також над питаннями Чорнобильської АЕС та безпечної життєдіяльності населення.

Члени робочої групи, до якої, доречі, залучатимуться народні депутати, представники місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, наукових установ та громадських організацій, обговорили концепцію, формат та структуру проекту Програми діяльності Кабінету Міністрів. На думку В. Гайдука, Програма діяльності уряду повинна розроблятися із запровадженням чіткого механізму взаємодії парламенту та Кабінету Міністрів.

За словами Віце-прем'єр-міністра, проект Програми діяльності уряду розроблятиметься відповідно до положень Послання Президента України до ВРУ "Концептуальні засади стратегії економічного та соціального розвитку України на 2002-2011 роки "Європейський вибір" та Політичної Угоди між ВРУ і КМУ про співпрацю та солідарну відповідальність. Проект Програми матиме чіткий структурований вигляд з використанням графіків та таблиць.

Основними орієнтирами, на які спиратиметься уряд під час розробки Програми, стануть соціальна направленість, структурні зміни на забезпечення економічного зростання, реальна бюджетна та податкова політика, справедлива регіональна політика, а також посилення конкурентоспроможності української економіки.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також