Украинские миротворцы в Ираке попали в ДТП

22.10.2003, 12:38

В результате дорожно-транспортного происшествия, которое произошло недалеко иракского города Ес-Сувейра, пострадало пять украинских миротворцев. (укр.)

20 жовтня близько 14.00 за місцевим часом, в 17 кілометрах південніше міста Ес-Сувейра, під час руху автомобільної колони 5 окремої механізованої бригади Збройних Сил України в Іраку за маршрутом Аль-Кут - Ес-Сувейра - Багдад, трапилася дорожньо-транспортна пригода.

У мікроавтобус "Мазда", яким керував водій-миротворець 5-ї омбр, в якому знаходились офіцер Збройних сил Казахстану, а також офіцери оперативної групи Міністерства оборони України, всього 14 чоловік, врізався місцевий легковий автомобіль "Волга". За попередніми даними зіткнення сталося внаслідок втрати керування легковика, який зненацька вискочив із зустрічної смуги.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди постраждало 5 військовослужбовців. Зокрема, водій "Мазди" миротворець 5-ї омбр рядовий Ю. В. Шелюк, офіцери, які прибули до Іраку у складі оперативної групи Міністерства оборони України полковники О. М. Медвідь, С. М. Гора, підполковник Ю. А. Сабодир та офіцер ЗС Казахстану полковник С. Т. Персинов.

4-х українців, які постраждали внаслідок ДТП одразу було відправлено гелікоптером медичного евакуювання США до військового госпіталю в Багдад. За словами військових медиків поранення українських військовослужбовців загрози для їх життя не представляють. Двох постраждалих місцевих жителів, які знаходилися у легковому автомобілі, доставлено до лікарні міста Аль- Азізія.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди проводиться розслідування.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також