Семь украинских миротворцев были ранены в Ираке

29.10.2003, 11:06

28 октября одна из групп украинских миротворцев в составе 14 человек осуществила плановое боевое патрулирование на двух БТР-80 (бронетранспортерах). (укр.)

Близько 20.10 за Київським часом в районі міста Ес-Сувейра патруль потрапив у засідку. Під БТРами було підірвано три фугаси. Напад бойовиків продовжився обстрілом із чотирьох протитанкових гранатометів (РПГ-7) та стрілецької зброї. В результаті нападу було поранено сім українських військовослужбовців та пошкоджено обидва бронетранспортери. Жертв не має.

Резервна група, яка оперативно прибула на місце події, надала невідкладну медичну допомогу пораненим: майору Сергію Гусаку, капітану Олександру Рошевському, старшому сержанту Олександру Белею, сержанту Анатолію Левченку, старшинам Олександру Шохіну, Сергію Пузиру та рядовому Юрію Бачуріну.

О 20.28 п'ятеро із них, які потребували госпіталізації, були евакуйовані вертольотом до базового госпіталю в Багдад. Стан здоров'я поранених задовільний. За висновками медиків троє із п'яти вже через два дні повернуться в стрій.

Командуванням 5-ї омбр вжито низку додаткових заходів щодо посилення безпеки під час виконання бойових завдань.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також