Продолжаются ликвидационные работы на месте пожара в Артемовске

28.10.2003, 11:30

Из зоны эпицентра пожара, который произошел на складах ракетно-артелерийского вооружения в Артемовске, изъято более 6 тысяч взрывоопасных предметов. (укр.)

71 сапер із 16 військових частин Збройних Сил України продовжують розвідку та вилучення вибухонебезпечних предметів з території об'єднаних складів ракетно-артилерійського озброєння (РАО) 52-ої механізованої бригади, що розташована поблизу міста Артемівськ.

З початку робіт із ліквідації наслідків надзвичайної події саперами Збройних Сил України перевірено і розміновано ділянки загальною площею понад 180 тисяч квадратних метрів. З зони розльоту боєприпасів вилучено понад 4 тисячі вибухонебезпечних предметів, а безпосередньо з території епіцентру пожежі більш ніж 6 тисяч боєприпасів. Крім того, військові сапери вивезли у безпечне місце і знищили усі 572 вибухонебезпечних предмети, знайдені саперними підрозділами МНС.

Триває вивезення з території складів зброї та боєприпасів, що не зазнали ушкоджень. Всього з початку ліквідаційних робіть виконано 142 рейси. В результаті перевезено понад 14000 одиниць зброї, близько 1300 тонн боєприпасів. За підрахунками командування частини, для завершення перевезення зброї та боєприпасів треба виконати ще 28 рейсів.

Офіцерами оперативної групи здійснюється постійний контроль на території об'єднаних складів та на ділянках підриву боєприпасів. З групами підривників проведено додаткові заняття щодо дотримання заходів безпеки під час виконання підривних робіт та попередження їх наслідків для цивільних об'єктів. В місцях виконання робіт організовано додаткове харчування.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також