Президент отменил постановление правительства "Об условиях труда высших должностных лиц Украины"

02.12.2003, 12:18

1 декабря Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ об отмене постановления Кабинета Министров Украины N1815 "Об условиях труда высших должностных лиц Украины". (укр.)

Ця постанова передбачає суттєве підвищення заробітної плати вищим посадовим особам держави. Серед них: Президент України, голова Верховної Ради України, голови Конституційного та Верховного судів України, прем'єр-міністр, віце-прем'єр-міністри та міністри.

В Указі глави держави наголошується на тому, що подібне рішення є несвоєчасним та безвідповідальним. У цьому документі зазначено, що воно не враховує економічні можливості держави та значно випереджає загальний рівень підвищення доходів населення.

Президент України звертає увагу на те, що цією постановою заробітна плата вищим посадовим особам з 1 вересня поточного року збільшується більш ніж у 2-4 рази, в той час, коли мінімальна зарплата з 1 грудня 2003 року збільшується лише на 11 відсотків (з 185 до 205 грн.).

Крім того, нова заробітна плата вищим посадовим особам держави встановлюється без урахування передбаченого бюджетом збільшення загальних витрат на державне управління у 2004 році порівняно з 2003 роком (9,2%).

Збільшення заробітної плати вищих посадових осіб держави у такий спосіб, в такому обсязі та в таких умовах порушує моральні засади державної політики, яка має на меті побудову справедливого суспільства та соціальної держави. Саме тому Леонід Кучма, за його словами, застосував своє право скасувати цю постанову Кабінету Міністрів України.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також