Зарплаты бюджетникам будут выплачены до Нового года

06.12.2003, 14:31

Министр финансов Украины Николай Азаров заявил, что до 20 декабря из Государственного бюджета на места будут перечислены все средства на зарплату работникам бюджетной сферы, а также на социальные выплаты. (укр.)

5 грудня 2003 року Перший віце-прем'єр-міністр, Міністр фінансів України Микола Азаров провів в Івано-Франківську регіональну нараду керівників фінансових органів 11 західних областей з питань виконання бюджету 2003 року і завдань на організацію виконання бюджету наступного року.

Зокрема, на нараді міністр фінансів заявив, що до 20 грудня з Державного бюджету на місця буде перераховано всі кошти на зарплату працівникам бюджетної сфери а також на соціальні виплати. Таким чином, більше трьох мільйонів українських сімей отримають зарплати і допомоги до Нового року. Місцевим фінансовим органом поставлено завдання обов'язково здійснити зазначені виплати поточного року.

Також Микола Азаров наголосив на тому, щоб до 25 грудня було забезпечено затвердження всіх місцевих бюджетів: від області до району. Це дозволить уже з січня 2004 року фінансувати бюджетні витрати відповідно до розпису, вчасно і сповна.

Він також повідомив, що Уряд завершує план реорганізації системи управлінського обслуговування соціальних пільг - з метою сконцентрувати управління в одному відомстві, оскільки розпорошене управління непрофільними відомствами наразі неефективне.

Учасники наради - керівники обласних держадміністрацій і фінансових органів областей - відзначали, що стовідсоткове автоматичне фінансування бюджетних витрат, яке Уряд вперше забезпечив поточного року, є найзначнішим досягненням і потужним чинником стабілізації і фінансово-економічної, і соціальної ситуації в Україні.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також