Госфинмониторинг и АУБ договорились о сотрудничестве

08.12.2003, 14:39

Государственный департамент финансового мониторинга Министерства финансов и Ассоциация украинских банков подписали меморандум о сотрудничестве. Меморандум подписали глава Госфинмониторинга Сергей Гуржий и президент АУБ Александр Сугоняко. (укр.)

Як відзначив під час церемонії підписання Сергій Гуржій, поглиблення партнерських стосунків між Держфінмоніторингом та Асоціацією українських банків передбачає взаємодію із вдосконалення нормативно-правової бази, що сприятиме підвищенню ефективності державного регулювання у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Відповідно до Меморандуму сторони забезпечуватимуть комплексну систему підготовки представників суб'єктів первинного фінансового моніторингу з урахуванням специфіки банківської діяльності.

Для практичної реалізації положень Меморандуму Держфінмоніторинг та АУБ систематично розроблятимуть плани спільних дій, програми та проекти, проводитимуть взаємні консультації, семінари, конференції та інші заходи, у тому числі із залученням представників банків - членів Асоціації.

З метою координації зусиль у Національній системі боротьби з відмиванням "брудних" коштів, представників Асоціації українських банків залучено до роботи Міжвідомчої робочої групи з дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

Під час церемонії підписання Меморандуму сторони також домовились проводити регулярні робочі зустрічі з керівниками банків - членів Асоціації з метою обговорення та термінового подолання поточних проблем, що виникають у комерційних банків під час здійснення фінансового моніторингу.

За словами президента АУБ Олександра Сугоняка, підписаний Меморандум є функціональним. Він забезпечує реальну взаємодію державного органу та суб'єктів первинного фінансового моніторингу на користь економіки держави та національної банківської системи. Більше того, - вважає він, - це є елементом становлення справжнього громадського суспільства, бо в боротьбі з відмиванням "брудних" коштів беруть участь і державна установа, і громадська організація, якою є АУБ, і українські банки.
По материалам пресс-службв Ассоциации украинских банков.

Читайте також