Готовится к подписанию украино-российское соглашение о транзите нефти

10.02.2003, 10:40

Вице-премьер-министр Украины Виталий Гайдук провел встречу с заместителем главы правительства Российской Федерации Виктором Христенко, который находился в Киеве с визитом. (укр.)

Під час зустрічі обговорено низку питань, що стосується роботи Підкомісії з питань паливно-енергетичного комплексу Змішаної Україно-Російської комісії з питань співробітництва. Уточнені підходи сторін щодо питань з цього напрямку співробітництва.

Під час зустрічі була досягнута домовленість, що сторони підготують до підписання на восьмому засіданні Змішаної комісії довгострокову Угоду про транзит сирої нафти, що надходить з Російської Федерації по трубопровідним системам України, а також протокол на 2003 рік між Міністерством енергетики Російської Федерації і Міністерством палива та енергетики України, яким передбачається збільшення об'ємів поставок нафти в Україну.

Йшлося також про співробітництво з питань реалізації проекту Ан-70. Українська та російська сторони намітили заходи щодо подальшого просування проекту Ан-70.

Крім цього, В. Гайдук та В. Христинко домовились надати доручення Міністерствам економіки обох сторін щодо проведення структурного аналізу експорту та імпорту між двома країнами.

Віце-прем'єр-міністр України та заступник глави уряду РФ взяли також участь в засіданні Наглядової Ради з питань функціонування Міжнародного газового консорціуму. Під час засідання було затверджено план роботи міжнародного газотранспортного консорціуму на найближчий період та формальні документи, пов'язані з кошторисом консорціуму для того, щоб він міг почати працювати.

Віце-прем'єри висловили сподівання, що до 15 квітня будуть підготовлені всі необхідні документи, які дадуть змогу розпочати наступний етап - визначення обсягу необхідних інвестицій, об'єктів для цих інвестицій, форми участі в цих об'єктах.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також