Украину пригласили участвовать в Европейской Конференции

10.02.2003, 10:40

Президент Украины Леонид Кучма провел встречу с участниками заседания "Украина-Тройка ЕС". (укр.)

Глава держави зазначив, що Україна веде постійний діалог з Європейським союзом. "Ми поставили завдання - менше декларацій і максимальне досягнення виконання завдань задля досягнення європейських стандартів. Це складний, але послідовний шлях, він має бути обопільним, тільки тоді ми можемо розраховувати на успіх", - підкреслив Президент України.

Президент України повідомив гостям про політико-економічну ситуацію в Україні і про деякі аспекти зовнішньої політики, зокрема, підписання україно-російського Договору про кордон, про внесок України у вирішення Придністровської проблеми і про позицію України щодо майбутнього СНД.

Перший заступник Міністра закордонних справ Греції Анастасіос Янніціс висловив подяку за гостинний прийом в Україні, відзначивши, що між сторонами відбувся конструктивний діалог.

"Ми підкреслюємо, що як Україна, так і ЄС зацікавлені у поглибленні відносин. Україна є стратегічно дуже важливою для ЄС, і ми зацікавлені у покращенні відносин з вашою державою. Всі держави - члени ЄС - є друзями України. Ми відзначаємо значний прогрес вашої держави за останні роки. Ми підтримуємо курс реформ в Україні і хочемо бачити її незалежною, стабільною і вважаємо, що найкращий шлях до головної мети - вступу до ЄС - це постійний переговорний процес і взаєморозуміння між нами", - наголосив А. Янніціс.

Перший заступник Міністра закордонних справ Греції запевнив, що розширення ЄС за рахунок нових членів не призведе до утворення розподільчих ліній. "Для просування на європейському шляху, необхідно продовжувати існуючий курс реформ в Україні, а ми зі свого боку забезпечимо підтримку цьому процесу", - сказав він.

А. Янніціс висловив задоволення з приводу підписання Україною Договору про державний кордон з Росією, а також привітав Л. Кучму з його обранням Головою Ради глав держав СНД.

Перший заступник Міністра закордонних справ Греції А. Янніціс запросив Л. Кучму взяти участь у Європейській Конференції, яка відбудеться 16-17 квітня 2003 року в Афінах (Греція).
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також