Для Украины важно не затягивать процесс вступления в ВТО

13.02.2003, 18:46

Украина значительно продвинулась на пути вступления во Всемирную торговую организацию, но правительство должно более усердно работать в этом направлении, подчеркнул Премьер-министр Украины Виктор Янукович на правительственном совещании. (укр.)

Сьогодні, 13 лютого, Прем'єр-міністр України Віктор Янукович провів нараду з питань, пов'язаних зі вступом України до Світової організації торгівлі. Відкриваючи нараду Прем'єр-міністр підкреслив, що Україна останнім часом істотно просунулася на шляху вступу до СОТ . "Зараз уряд повинен ретельніше працювати над цим питанням", - наголосив він.

За словами глави уряду, для України дуже важливо, щоб цей процес не затягувався. "Ми вже і так втратили багато часу, з моменту подачі офіційної заявки пройшло вже дев'ять років", - зазначив Віктор Янукович. Він звернув увагу членів уряду і представників центральних органів виконавчої влади на те, що Президент України постійно наголошує на активізації роботи з завершення переговорів щодо вступу України у СОТ.

Прем'єр-міністр нагадав, що 25 лютого у Женеві розпочнеться відпрацювання протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі. Окрім того, у березні планується підписання Україною двосторонніх протоколів із Швейцарією, Малайзією. За словами Віктора Януковича, досягнуто домовленості про зустріч у Брюсселі з Романо Проді, де планується підписати протокол про визнання України країною з ринковою економікою.

Світова організація торгівлі - це 145 країн, на які припадає 95% світового торгівельного обігу. На країни-члени СОТ припадає близько 70% українського експорту.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також