Предложено внести изменения в Закон "Об охране детства"

26.02.2003, 17:32

Комитет Верховной Рады по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендует парламенту принять за основу в первом чтении проект закона о внесении изменений в Закон Украины "Об охране детства", предложенный народными депутатами А. Волковым и А. Биловолом (укр.).

Метою законопроекту є створення сприятливих умов для соціальної адаптації дітей - інвалідів та інвалідів з дитинства.

Законопроектом, зокрема, пропонується надати можливість органам управління освітою та навчальним закладам забезпечити дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства, які потребують постійного догляду, навчання за повною загальноосвітньою програмою, розробленою з урахуванням індивідуальних програм реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, в домашніх умовах.

Автори також пропонують чинний закон доповнити нормою, згідно з якою "діти- інваліди та інваліди з дитинства, які перебувають у реабілітаційних закладах, державних або комунальних закладах охорони здоров'я, державних або комунальних навчальних закладах, державних або комунальних закладах соціального обслуговування, отримують дошкільну, повну загальну середню, професійно-технічну освіту на основі спеціальних освітніх програм, розроблених з урахуванням індивідуальних програм реабілітації дітей- інвалідів та інвалідів з дитинства".

Проектом передбачається надати право дітям-інвалідам на безоплатне забезпечення протезно-ортопедичними виробами, кріслами-колясками та іншими технічними засобами для самообслуговування.

Ще одна зміна стосується дітей-інвалідів, які мають порушення опорно- рухового апарату, і яким виповнилося 7 років. Документом пропонується забезпечити їх автотранспортними засобами безоплатно або на пільгових умовах. Право на управління таким автотранспортним засобом набуває один із повнолітніх членів сім'ї, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Читайте також

Читайте также