Депутаты предлагают уравнять в правах бывших персональных пенсионеров с другими гражданами в вопросе получения пенсий за особые

28.02.2003, 18:06

Комитет Верховной Рады по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Закон "Об особых заслугах перед Украиной", внесенный народными депутатами В. Анастасьевым, И. Герасимовым (укр.).

Законопроектом пропонується вдосконалити структуру чинного Закону, поставивши колишніх персональних пенсіонерів в рівні умови з іншими громадянами в питаннях отримання ними пенсій за особливі заслуги перед Україною. Чинним законом чітко визначена ступінь заслуг перед Вітчизною, за які може встановлюватися зазначена пенсія громадянам України. Щодо колишніх персональних пенсіонерів, то Комітет зауважив, що про них мова йде у прикінцевих положеннях чинного закону, що викликає непорозуміння і двозначне тлумачення, а отже, і двозначне застосування.

Комітет відхилив проект закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною", поданий народним депутатом В. Дубицьким.

Автор проекту вніс законодавчу ініціативу щодо надання пенсії за особливі заслуги депутатам чотирьох і більше скликань сільських та селищних рад.

Комітет зазначив, що це значно розширює коло отримувачів пенсії за особливі заслуги і потребуватиме додаткових видатків (85 млн. грн. на рік), котрі Державним бюджетом не передбачені.

Комітет звернув увагу автора на відсутність фінансово-економічного обгрунтування та невизначеність джерел покриття додаткових видатків державного бюджету, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Читайте також