Молодые ученые получили материальную поддержку от Президента Украины

04.02.2003, 12:47

Президент Украины Леонид Кучма вручил свидетельства владельцам грантов главы государства для талантливой молодежи. (укр.)

Серед нагороджених - молоді фахівці в галузях медицини, соціальних дисциплін, економіки, права, філології, агропромислового комплексу, хімії та біохімії з усіх куточків України.

Виступаючи перед присутніми, Президент України відзначив: "Головне, і це моя позиція: майбутнє будь-якої країни, і в тому числі України, залежить від того, наскільки вона буде дієздатна в умовах цього глобального жорсткого світу прийняти виклик. І це виклик не природним ресурсам, які є в наших надрах, а от таким ресурсам", - підкреслив Президент України, звертаючись до молоді.

За словами Л. Кучми, на сьогоднішній день держава ще не здатна достатньо забезпечити фінансування молодіжних програм, щоб у молоді "не боліла голова за житейські проблеми, а боліла лише за те, де більше взяти знань і як їх застосувати". Тому, за словами Президента, гранти держави обдарованій молоді - перший крок у цьому напрямку, який, на його переконання, "дасть певні результати".

Під час зустрічі Президент України наголосив на швидкому розвитку високих технологій у світі. "Хто виходить по таких напрямках на передові рубежі, той буде у світі поважною країною", - зазначив він.

Л. Кучма побажав молоді успіхів у подальшій праці і житті та наголосив, що держава завжди готова підтримати обдаровану молодь, її нові ідеї, "бо будь-яка праця, пов'язана з дослідженнями, думками на майбутнє, передбачає певні зміни".
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також