Перспективы сотрудничества Украины и Всемирного банка

04.02.2003, 12:29

Вице-премьер-министр Украины Виталий Гайдук провел встречу с директором Всемирного банка по Украине, Беларуси и Молдове Лукой Барбоне, который в настоящее время находится в Украине. (укр.)

В. Гайдук і Л. Барбоне обговорили стан і перспективи співробітництва України і Світового банку, а також питання нової стратегії допомоги Україні на наступні чотири роки. Стратегія - основний документ Світового банку, що визначає його роботу на короткострокову перспективу в кожній країні, а також обсяг і види допомоги: структурні й інвестиційні позики, тематичні дослідження, консультативна робота.

Віце-прем'єр поінформував співрозмовника про стан і роботу підприємств паливно-енергетичної галузі та подальші кроки уряду в напрямі реформування енергетичного сектору.

На зустрічі йшлося про проект закону України про реструктуризацію заборгованості, що виникла внаслідок неповних розрахунків за енергоносії, який внесено на розгляд до ВРУ. Законопроект упроваджує механізми погашення заборгованості, які сприятимуть запобіганню банкрутства підприємств, поліпшення їх фінансового становища і підвищення інвестиційної привабливості.

Зі свого боку Л. Барбоне поінформував українську сторону про роботу фахівців Світового банку над дослідженням вугільного сектору України і організацію його громадських обговорень.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також