В армии можно получить высшее образование

12.03.2003, 14:28

Совместный проект по получению военнослужащими срочной службы высшего образования успешно реализуется командованием отдельной механизированной бригады Северного оперативного командования и ректоратом Харьковского национального аграрного университета. (укр.)

Днями у Харківському національному аграрному університеті ім. В. В. Докучаєва для десяти військовослужбовців строкової служби окремої механізованої бригади Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, що дислокується у місті Чугуїв (Харківська область), завершилася перша установча сесія.

Ще наприкінці минулого року командування окремої механізованої бригади та ректорат Харківського національного аграрного університету започаткували проект щодо навчання військовослужбовців строкової служби частини, що звільняються з лав Збройних Сил весною 2003 року, на заочному відділенні цього навчального закладу.

Кандидатів на навчання було обрано серед кращих військовослужбовців з'єднання, які крім особистого бажання та атестату про середню освіту мають позитивні характеристики по службі і прослужили у частині не менше року.

Після проведення ретельного відбору у січні цього року десять військовослужбовців частини успішно склали вступні іспити до факультету заочної освіти та отримали з рук ректора Харківського національного аграрного університету професора М. Євтушенка та командира частини полковника В. Назаркіна студентські квитки та залікові книжки.

Здобуття вищої освіти для цих військовослужбовців цілком безкоштовне. Більш того, ректорат Харківського національного аграрного університету запропонував цим хлопцям після завершення строкової служби працевлаштуватися на дослідних підприємствах закладу.

Спільний проект ректорату університету та командування частини поширюватиметься не тільки на заочному навчанні військовослужбовців строкової служби. Вже незабаром 30 прапорщиків та військовослужбовців за контрактом цієї ж військової частини на пільгових умовах складатимуть вступні іспити на очне відділення Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також