В Хмельницком техническом университете созданы курсы по переподготовке военных

19.03.2003, 15:01

Первые офицеры-выпускники нового украино-британского Проекта переподготовки украинских военных, которые скоро будут уволены в запас, получают сертификаты об окончании курсов, действующих на базе Хмельницкого технического университета. (укр.)

19 березня у приміщенні Центру перепідготовки, що діє на базі Хмельницького технічного університету "Поділля", відбувається урочиста церемонія першого випуску групи військовослужбовців Збройних Сил України, які планують звільнитися у запас у поточному році, і пройшли курс перепідготовки.

В цей день 31 офіцер отримують сертифікати про закінчення 12-тижневих курсів у галузі ринкових відносин та комп'ютерних технологій. Передбачається, що в урочистій церемонії першого випуску офіцерів візьмуть участь аташе з питань оборони при Посольстві Великої Британії в Україні капітан 1 рангу Королівських Військово-Морських Сил Роб Дрюіт та виконуючий обов'язки начальника Головного управління виховної роботи Міністерства оборони України генерал-майор Віктор Алещенко.

Проект програми перепідготовки українських військових, які плануються до звільнення у запас, було започатковано військовими відомствами Великої Британії та України і Національним координаційним центром адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів у грудні 2002 року. Проект, фінансування якого здійснюється британською стороною, має на меті сприяння та надання допомоги українським військовим, що невдовзі мають звільнитися у запас, поліпшити свої шанси щодо працевлаштування у цивільному секторі.

Програму перепідготовки було розроблено з урахуванням місцевих потреб ринку праці. Передбачається, що не менше 70% з тих, хто пройшов перепідготовку, зможуть працевлаштуватися впродовж наступних 4-х місяців. Також планується, що цей проект триватиме декілька років і крім Хмельниччини охопить інші регіони України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також