Президент поручил правительству не допустить роста цен на хлеб

21.03.2003, 11:30

Президент Украины Леонид Кучма подписал Поручение по итогам совещания с руководителями регионов и правительством, которое состоялось 17 марта. (укр.)

Глава держави зобов'язав уряд, керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади вжити заходів щодо недопущення зростання цін на борошно і хліб у період до надходження зерна від нового врожаю, забезпечити постійний контроль за рівнем цін на ці продукти та їх надходження на ринок у необхідних обсягах.

Водночас Президент України дав доручення Кабінету Міністрів України, Антимонопольному комітету України і Державній митній службі України проаналізувати обсяги експорту зернових культур і реалізаційні ціни на зерно в розрізі регіонів та експортерів продукції, звернувши особливу увагу на обґрунтованість строків вивезення і рівня цін на зерно, форм розрахунків за нього, факти монополізації його експорту окремими структурами.

Президент України зобов'язав Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерство аграрної політики України забезпечити постійний моніторинг рівня цін на зерно, борошно та хліб у регіонах та щоденне інформування глави держави і Прем'єр-міністра про його результати щодо борошна та хліба, щотижнево - щодо зерна.

Уряд та Фонд державного майна України також мають здійснити комплексний аналіз стану виконання інвестиційних та інших зобов'язань, узятих на себе покупцями об'єктів державної власності та державних корпоративних прав у процесі приватизації, розглянути його результати на засіданні Кабінету Міністрів України і прийняти відповідні рішення.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також