Канада поможет сельскому хозяйству Украины

25.03.2003, 10:52

Канадское правительство объявило о недавно принятом решении выделить 6 млн. канадских долларов на реализацию в Украине 5-летнего проекта технической помощи в агропромышленной сфере "Содействие реформе и модернизации в сфере сельского хозяйства". Суммарный бюджет проекта будет составлять 9,1 млн. канадских долларов. (укр.)

Згаданий проект, який носить назву "Сприяння реформі та модернізації в сфері сільського господарства" і фінансування якого буде здійснене через Канадське Агентство міжнародного розвитку (CIDA), стане найбільшим проектом технічної допомоги Канади в агропромисловому секторі нашої держави.

Канадським координатором проекту є неприбуткова організація "Саскачеванське торговельно-економічне партнерство (STEP)", яка має досвід співпраці з українськими партнерами в сфері АПК.

До реалізації цієї ініціативи також будуть залучені уряди канадських провінцій Саскачеван, Манітоба та Альберта, які, в свою чергу, виділили 3 млн. кан. дол. на фінансування згаданого проекту. Дольовий внесок STEP складає 100 тис. кан. дол.

Одночасно Канадське агентство оголосило про початок реалізації ще одного проекту технічної допомоги Україні - "Якість зерна, розвиток систем кредитування в сільському господарстві та підтримка товарних бірж", на фінансування якого виділено 3,4 млн. кан. дол.

Затвердженню проектів канадською стороною передували тривалі консультації CIDA з партнерськими організаціями України та Канади, в результаті яких було визначено головне завдання цієї ініціативи - сприяння реформам, здійснюваним Україною в сільськогосподарській сфері, підтримка в нашій державі сільськогосподарського виробництва, навчання українських фермерів та підтримка фермерських асоціацій, а також надання українським фахівцям експертної допомоги.

Виступаючи під час представлення проектів, Міністр міжнародного співробітництва Канади С. Веллан зазначила, що підтримка реформ в сфері АПК України є пріоритетом Канадської програми технічної допомоги нашій державі.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також