Завершена переброска украинского батальона химзащиты в Кувейт

07.04.2003, 13:29

Завершена передислокация личного состава и техники 19 отдельного батальона радиационной, химической и биологической защиты Вооруженных Сил Украины в Государство Кувейт. (укр.)

5-го та вранці 6-го квітня в аеропорту столиці Держави Кувейт - місті Ель-Кувейт - здійснили посадку шість літаків Іл-76 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіатранспортна компанія", які доставили на територію цієї країни 26 чоловік особового складу батальйону, 7 одиниць техніки та інші необхідні матеріально-технічні засоби.

Таким чином, загальна кількість особового складу 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС України, що знаходиться на території Держави Кувейт складає 448 військовослужбовців та 125 одиниць техніки. Передислокацію було здійснено 53-а рейсами літаків Іл-76 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіатранспортна компанія".

Вчора, 6 квітня, до України повернулася передова оперативна група Збройних Сил України, яка протягом двох тижнів забезпечувала перші кроки життєдіяльності українського підрозділу у Кувейті. Передову оперативну групу у кількості 15 чоловік очолював перший заступник командувача військами Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Валерій Фролов.

Подібну передислокацію військового підрозділу повітряним шляхом, коли за шістнадцять діб на відстань понад 4 тисячі кілометрів на територію іншої держави було доставлено біля 450 військовослужбовців та 125 одиниць техніки, у Збройних Силах України було проведено вперше.

Передислокацію 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС України до Держави Кувейт було розпочато 22 березня 2003 року.

Український батальйон розташовується у таборі Аріфджан неподалік кувейтського порту Міна-Абдаллах, має подвійну систему охорони, у складі якої є і підрозділи протиповітряної оборони, яка забезпечується кувейтською стороною.

Приймаючою стороною створено відповідні умови для забезпечення життєдіяльності особового складу 19-го окремого батальйону РХБ захисту ЗС України. Зокрема, енергозабезпечення українського табору, освітлення наметів для особового складу, штабу та паркової зони здійснюється централізовано. Також централізовано організовано водопостачання технічною водою, а питну воду доставляють нашим військовим шляхом підвозу.

Особовий склад окремого батальйону РХБ захисту проживає у наметах, які обладнано підлогою, розкладними ліжками, освітленням та електрообладнанням, а також кондиціонерами. У повному обсязі виконуються всі санітарні вимоги, зокрема, є душові, пральні і умивальні приміщення та туалети.

Надання медичної допомоги із стаціонарним лікуванням до 7 діб покладається на медичний персонал українського батальйону, у інших випадках - у місцевих медичних установах Кувейту поблизу бази. Доставку хворих та організацію лікування, в разі потреби, бере на себе приймаюча сторона.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також