Обсуждаются вопросы страхования банковских ценностей

12.05.2003, 12:43

"Возможные направления и пути внедрения в Украине системы страхования банковских ценностей во время их хранения и перевозки, определение совместных действий" - такая тема рабочего совещания, которое состоялось в Ассоциации украинских банков при участии руководителей департаментов НБУ, страховых компаний и коммерческих банков. (укр.)

Як відзначила віце-президент АУБ Антоніна Паламарчук, на сьогодні система страхування для забезпечення збереження банківських цінностей в Україні майже відсутня. Суттєвим гальмом в цьому напрямку, вважають учасники наради, є невизначеність вітчизняної нормативної бази, яка б регулювала процес страхування банківських цінностей як для самих банків, так і для страхових компаній.

В якості прикладу було розглянуто досвід зарубіжних країн, де забезпечення надійності збереження грошей і матеріальних цінностей, що знаходяться у банках, покладається на самі банки, які самостійно визначають ступінь захисту та порядок їх охорони. Опираючись на цей досвід діючі в Україні комерційні банки з іноземним капіталом активно використовують систему страхування, як умову забезпечення надійності збереження грошей.

Під час обговорення учасники наради наголосили на доцільності застосування системи страхування, використовуючи вже напрацьований досвід іноземних банків, що працюють в Україні. З цією метою вирішено продовжити роботу над розробкою нормативно-правової бази.
По материалам пресс-релиза Ассоциации украинских банков.

Читайте також