Столица Украины поддержит "Марш Жизни"

14.05.2003, 13:11

18 мая 2003 года в 13.00 в Киеве состоится "Марш Жизни", который посвящен объявленному ООН Всемирному Дню Памяти умерших от СПИДа. (укр.)

Він почнеться вiд стадіону "Динамо" ім. В. Лобановського і проходитеме по Європейській площі, Майдану Незалежності, вулиці Хрещатик, Бесарабської площі, та завершиться мітингом на Майдані Незалежності.

До участі в Акції запрошуються почесни гості: Президент України Кучма Л. Д., Київський міський голова Омельченко О. О., Посол Російської Федерації в Україні Чорномирдін В. С., політичний діяч Росії Шахрай С. М., а також члени Всеукраїнської мережі людей, що живуть зі статусом ВІЛ-інфікованих і хворих СНІДом, Организація підтримки ВІЛ-інфікованих "Ми з вами", Міський СНІД-Центр, Фонд профілактики хімічних залежностей і СНІДу, група самодопомоги "Чекаємо на тебе", Київський міський центр соціальних служб для молоді, фахівці і представники ВІЛ-сервісних служб, члени і парафіяни християнських церков м. Києва.

Ціль даної акції - проінформувати населення про ситуацію, що склалася в країні, привернути увагу громадськості до проблем ВІЛ-інфікованих людей, запропонувати методи профілактики захворювання СНІДом і можливості адаптації у випадку захворювання.

По даним результатів сєроепідеміологичного моніторингу разповсюдження ВІЛ в Україні, за станом на 1 серпня 2002 року виявлено 89179 ВІЛ-інфікованих осіб. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в Україні нараховується більше ніж 500 тисяч інфікованих ВІЛ . В офіційній заяві Об'єднаної програми ООН по СПИДу (UNАIDS) Україна названа епіцентром поширення епідемії в Східній Європі.

Ініціатором акції "Любов проти СНІДу" виступає Реабілітаційний центр Будинок-інтернат "Любов". Сама акція проводиться при організаційній підтримці християнських повноєвангелійних церков всіх об'єднань та конфесій України.
По материалам пресс-релиза Оргкомитета по проведению "Марша Жизни".

Читайте також