Украинские армейские спортсмены готовятся к Олимпиаде

16.05.2003, 12:05

Более 100 спортсменов Вооруженных Сил Украины планируют выступить на Олимпийских играх в Афинах в составе Национальной сборной команды Украины. (укр.)

На сьогодні більше 100 спортсменів Збройних Сил є кандидатами на участь в Олімпійських іграх в Афінах у складі Національної збірної команди України. Армійські спортсмени планують виступити у змаганнях з 16 видів спорту, зокрема, з легкої атлетики, плавання, стрибків у воду, стрільби кульової, стрільби з луку, веслування академічного та на байдарках і каное, боротьби вільної та боротьби греко-римської, велоспорту, важкої атлетики, вітрильного спорту, стрибків на батуті, гімнастики, фехтування та сучасного п'ятиборства.

Серед тих, хто готується до головних змагань 2003-2004 років - 17 заслужених майстрів спорту, 64 майстри спорту міжнародного класу та 21 майстри спорту, які представлятимуть у складі Національної збірної команди України Центральний спортивний клуб Збройних Сил України, спортивні клуби видів Збройних Сил, а також 95-у групу спортсменів-інструкторів вищої кваліфікації.

З метою якісної підготовки армійців, що входять до складу Національної команди України, до головних змагань 2003-2004 років у військовому відомстві було створено оргкомітет з питань підготовки військових спортсменів до XXVIII Олімпійських ігор, ІІІ Всесвітніх ігор серед військовослужбовців, ІV Спартакіади Збройних Сил країн-учасниць СНД та ІІ Всеукраїнських літніх спортивних ігор, який очолив Міністр оборони України генерал армії України Володимир Шкідченко.

За дорученням глави українського оборонного відомства у Спортивному комітеті Міністерства оборони України розроблено план заходів щодо організації та участі армійських спортсменів у зазначених змаганнях та Концепцію спорту вищих досягнень, у якій чітко визначено пріоритетні види спорту, їх матеріально-технічне, фінансове, науково-методичне, медико-біологічне, організаційне та інформаційне забезпечення.

Перші цьогорічні нагороди військові спортсмени отримали вже в травні цього року. Зокрема, на чемпіонаті Європи з боротьби вільної, що проходив з 1 по 4 травня у Латвії друге місце посів офіцер Південного оперативного командування лейтенант Ельбрус Тедеєв у ваговій категорії до 66 кг. Також друге місце у ваговій категорії до 120 кг здобув представник ВПС ЗС України прапорщик С.Прядун.

На Кубку світу з кульової стрільби, що проходив з 4 по 10 травня м. Форт-Бєнніг (США), перше місце завоював представник 95-ої групи спортсменів-інструкторів вищої кваліфікації - майор О. Ткачов, який у вправі МП-8 вибив 577 очок.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також