Украина одобряет отмену санкций против Ирака

23.05.2003, 11:19

Совет Безопасности ООН принял на своем заседании 22 мая резолюцию, которая кладет конец 13-летнему режиму экономических санкций против Ирака. (укр.)

Міністерство закордонних справ України вітає прийняття Радою Безпеки ООН резолюції 1483 (2003) щодо Іраку, яке є суттєвим кроком у напрямку об'єднання зусиль міжнародного співтовариства у подоланні негативних наслідків конфлікту та виходу Іраку з тривалої економічної ізоляції.

В Україні сподіваються, що зняття економічних санкцій сприятиме процесу відновлення нормальних торговельних, фінансових та транспортних зв'язків з Іраком.

Україна вітає визнання за ООН важливої ролі в постконфліктній відбудові країни, зокрема в гуманітарній сфері, реконструкції та створенні центральних та місцевих органів представницької влади та запровадження посади Спеціального представника ООН з Іраку.

На даному етапі важливою є концентрація зусиль міжнародного співтовариства та усіх зацікавлених сторін на питаннях відбудови країни та задоволенні першочергових потреб іракського народу, зокрема в контексті внеску в забезпечення умов стабільності і безпеки в Іраку у відповідності з міжнародним правом. Зі свого боку Україна готова до співпраці у цій сфері.

Україна підтверджує свою позицію, що перехідний період до встановлення демократичного правління в Іраку має бути якомога коротшим.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також