Завершился Саммит глав государств Центральной и Восточной Европы

26.05.2003, 11:22

Президент Украины Леонид Кучма в рамках X Саммита глав государств Центральной и Восточной Европы, который проходил в Зальцбурге (Австрия), принял участие в совместной пресс-конференций руководителей стран ЦВЕ. (укр.)

Глава української держави відзначив, що ставлення країн-учасниць на цьому саміті до України поліпшилося. Президент України відзначив слова Президента Австрії, який сказав що бачить Україну асоційованим членом ЄС і що без України будувати європейський дім неможливо.

У ході прес-конференції Л. Кучма повідомив, що внесе законопроект про зміни до Конституції України до Верховної Ради України у перших числах червня, перед цим обговоривши його з керівниками фракцій парламенту.

Президент України висловив переконання щодо вирішення питання візового режиму після розширення ЄС. "Потрібно обов'язково шукати консенсус в цій площині, щоб ми не поставили перепони для людей", - сказав глава української держави.

Відповідаючи на запитання щодо "справи Лазаренка", Л. Кучма заявив, що не отримував офіційного звернення збоку США відносно його свідчень. Президент України відзначив, що буде діяти згідно з українським законодавством.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також