С начала года в Украину уже импортировано более 700 млн. м. куб. узбекского газа

17.06.2003, 14:17

"Нафтогаз України" импортирует из Узбекистана около 2 млрд. м3 природного газа. (укр.)

"Нафтогаз України" у 2003 році імпортує з Узбекистану близько 2 млрд. м3 природного газу, що закуповується відповідно до контракту з компанією Eastern Distribution Limited від 7 травня поточного року. За сприятливої ринкової кон'юнктури, обсяг контракту може бути збільшено до 3 млрд. м3.

Додаткові обсяги природного газу планується використати для закачування у підземні сховища газу (ПСГ) з наступною поставкою споживачам протягом опалювального сезону 2003/2004 рр.

В 2003 році з Узбекистану вже імпортовано понад 700 млн. м3 природного газу. Поставки продовжуватимуться до кінця року за узгодженим графіком.

Диверсифікація джерел отримання природного газу сприятиме зміцненню газового балансу України та підвищенню енергетичної безпеки держави в цілому. "Нафтогаз України" продовжує переговори щодо закупівлі природного газу казахського походження.

"Нафтогаз України" розглядає середньоазійський регіон як найбільш перспективний для створення ресурсної бази компанії за межами країни. В Узбекистані компанія подала свої пропозиції на тендер з реалізації інвестиційного проекту "Утилізація попутних газів родовища Кокдумалак" в середині травня й очікє на підведення результатів тендер.

Компанія також вивчає можливість спільного проведення геологорозвідувальних робіт в Устюртському регіоні та інших взаємоузгоджених територіях Узбекистану з подальшою розробкою виявлених родовищ та поставкою вуглеводнів на ринки України та Європи.

З метою обговорення цих та інших проектів 5 червня Ташкент відвідала делегація "Нафтогазу" на чолі з заступником голови правління Ігорем Вороніним.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз України".

Читайте також