Эксперты МВФ считают свой визит в Украину удачным

26.06.2003, 11:36

Президент Украины Леонид Кучма провел встречу с первым заместителем Директора-распорядителя Международного валютного фонда Анной Крюгер. (укр.)

Глава української держави привітав представницьку делегацію МФВ на чолі з А. Крюгер у Києві та назвав цей візит добрим сигналом для початку реалізації конкретних проектів, яких потребує українська економіка.

У ході зустрічі Президент України відзначив, що МВФ відіграв позитивну роль для економіки України на початку її становлення. Він також підкреслив, що економічна ситуація в державі останнім часом значно поліпшилася та наголосив, що подальший шлях для розвитку економіки України - інноваційний.

Л. Кучма підкреслив необхідність інвестицій в українську економіку та готовність України до подальшої співпраці з МВФ.

Своєю чергою А. Крюгер привітала Президента України із позитивними зрушеннями в економічній сфері країни: "Ми вітаємо Україну з тим, що зусилля, спрямовані на стабілізацію економічної ситуації, увінчалися успіхом, макроекономічна ситуація стабільна. Тепер головне завдання - її підтримати, забезпечити подальші умови для її розвитку".

За словами першого заступника Директора-розпорядника МВФ, Україні тепер необхідно додатково вжити заходів для посилення привабливості української економіки для іноземних інвесторів. "Ми добре оцінюємо роботу України з просування до СОТ, але наголошуємо на необхідності активізації роботи з реформування банківської системи, енергетичної сфери, корпоративного управління, поглиблення і прискорення податкової реформи", - відзначила А. Крюгер.

Своєю чергою Президент України зазначив, що його позиція щодо законодавства про зменшення ПДВ полягає в тому, що поруч із зменшенням податку необхідно відмінити всі пільги. Крім того, він підкреслив, що запропонована ним політична реформа спрямована встановити механізм відповідальності уряду і парламенту, який сприятиме ефективнішому проведенню ряду економічно важливих рішень.

А. Крюгер назвала свій візит до України дуже вдалим і висловила готовність і налаштованість МВФ на співпрацю з Україною. Вона також висловила сподівання, що після надання звітів експертами, які працюватимуть в Україні з урядовими групами, відбудеться укладення спільної угоди між Україною і МВФ.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також