Визит Министра иностранных дел Украины в Республику Филиппины

12.07.2003, 13:00

В рамках своего официального визита в Республику Филиппины Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко посетил Специальную экономическую зону "КЛАРК". (укр.)

СЕЗ "КЛАРК" розташована на відстані 80 км. від столиці Філіппін м. Маніли і займає площу в 4400 га. Тут створена відповідна інфраструктура, завдяки який існують сприятливі передумови для здійснення підприємницької діяльності, розвитку туризму, а також організації дозвілля і відпочинку. У СЕЗ "КЛАРК" працюють представництва багатьох провідних компаній світу. У майбутньому СЕЗ "КЛАРК" має стати потужним регіональним транспортним вузлом через який проходитимуть основні авіакоридори, а також морські шляхи південно-східної Азії.

В ході зустрічі з керівництвом Спеціальної економічної зони "КЛАРК" відбувся зацікавлений обмін думками щодо перспектив співробітництва між Україною та Філіппінами, передусім в економічній сфері, зокрема, з використанням можливостей СЕЗ "КЛАРК". Особливу зацікавленість філіппінської сторони викликали можливості України у сфері літакобудування та авіаперевезення.

По завершенню огляду СЕЗ "КЛАРК", Анатолій Зленко заявив журналістам, що сьогодні Україна здійснює активний і послідовний пошук надійних економічних партнерів. Цей пошук, наголосив Міністр, ведеться українською дипломатією там, де вона відчуває перспективу просування економічних інтересів нашої держави. Досвід дотеперішньої діяльності на цьому напрямі, за його словами, переконує нас у тому, що зусилля української зовнішньополітичної служби виливаються у цілком конкретні позитивні результати для національної економіки і приватного бізнесу. Ми відкриваємо для себе новий ринок із сподіванням, що наше входження і присутність на ньому будуть успішними, підкреслив глава зовнішньополітичного відомства України.

В рамках відвідання СЕЗ "КЛАРК" А. Зленко також ознайомився з роботою вільного порту "Субік Бей".
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також