Заканчивается миссия Карлоса Паскуаля

26.07.2003, 14:46

Премьер-министр Украины Виктор Янукович провел встречу с Чрезвычайным и Полномочным Послом США в Украине Карласом Паскуалем, который завершает свою дипломатическую миссию в Украине. (укр.)

Глава уряду висловив вдячнiсть за спiвпрацю керівнику дипломатичної мiсiї США в Українi. Оцінюючи стан двосторонніх відносин Прем'єр-мiнiстр України наголосив, що сьогодні простежується загальне покращення тональності україно-американського діалогу.

В ході зустрічі обговорювалися питання подальшого розвитку демократичних процесів та проведення політичної реформи в Україні, а також пріоритетні питання двосторонніх відносин.

Як зазначив Віктор Янукович, в українському суспільстві та політичних колах країни переважає думка стосовно необхідності проведення політичної реформи. У цьому контексті, на думку глави Уряду, важливо, щоб принцип формування уряду парламентською більшістю, який діє де-факто, набув правового оформлення. В результаті проведення політичної та адміністративної реформ Уряд має отримати усі необхідні важелі впливу на ситуацію в країні, - підкреслив Прем'єр-мiнiстр.

У свою чергу, Посол США висловив підтримку ідеї проведення політичної реформи, спрямованої на поглиблення демократичних перетворень в Україні. "Проведення у наступному році президентських виборів на демократичних засадах піднесе положення України у Європі на новий рівень", - заначив Карлос Паскуаль.

На думку Карлоса Паскуаля, одним з головних питань двосторонніх відносин є допомога з боку Сполучених Штатів у процесі вступу України до Світової організації торгівлі. Керівник дипломатичної місії США повідомив, що уряд його країни готовий збільшити розмір технічної допомоги Україні для прискорення процесу гармонізації українського законодавства до вимог угод ГАТТ/СОТ.

В ході зустрічі Віктор Янукович та Карлос Паскуаль також торкнулися питання використання нафтопроводу Одеса-Броди. Учасники зустрічі дійшли спільної думки, що проект є дуже перспективним і викликає значний інтерес з боку російських та західноєвропейських партнерів. Прем'єр-міністр зазначив, що головними критеріями вибору варіанту транспортування нафти нафтопроводом Одеса-Броди будуть національні інтереси України та економічні переваги.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також