Создаются железнодорожные пункты контроля через государственную границу Украины

25.07.2003, 11:26

Кабинет Министров Украины одобрил решение об открытии железнодорожных пунктов контроля через государственную границу. (укр.)

Залізничне сполучення між Україною і сусідніми державами здійснюється через 46 пунктів переходу. На момент початку розбудови державного кордону України (1994) рік існували облаштовані пункти тільки на західних кордонах.

На інших ділянках державного кордону не було таких пунктів. Будівництво спеціалізованих прикордонних станцій, пристосованих для проведення усіх видів прикордонного контролю, вимагає коштів. Тому при введенні митного і прикордонного контролю було ухвалене рішення контроль вантажних і пасажирських поїздів виконувати не в пунктах пропуску, а в місцях зупинок пасажирських поїздів для технічних операцій.

З метою впорядкування діяльності пунктів пропуску через державний кордон для залізничного сполучення відкрити пункти контролю на залізничних станціях:

Ворожба, Ізварине, Іловайськ-Пасажирський парк, Іловайськ-Південний парк, Конотоп, Куп'янськ, Мілове, Харків-Пасажирський, Харків-Сортувальний, Хутір-Михайлівський (ділянка українсько-російського державного кордону);

Бережесть, Ковель, Коростень, Овруч, Сарни, Семиходи, Чернігів, Хоробичі (ділянка українсько-білоруського державного кордону);

Ізов, Лудин, Старжава (ділянка українсько-польського державного кордону);

Ужгород (ділянка українсько-словацького державного кордону);

Батєве (ділянка українсько-угорського державного кордону);

Рахів (ділянка українсько-румунськго державного кордону);

Болград, Карабуцени, Ларга, Підвор"ївка, Слобідка, Фрикацей (ділянка українсько-молдовського державного кордону).
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також