Украина и Евросоюз подпишут контракт "Таможня-7"

15.07.2003, 16:04

15-17 июля 2003 года делегация Украины во главе с главой Государственной таможенной службы Николаем Каленским находится в Брюсселе с целью подписания контракта "Таможня-7" программы TACIS и для проведения переговоров в Офисе Европомощи, Генеральном директорате по налогообложению и таможенном союзе Европейской Комиссии. (укр.)

Під час переговорів з Генеральним директором Генерального директорату з оподаткування і митного союзу Робером Веррю передбачено обговорити питання розробки та імплементації нового митного законодавства України, діяльності Держмитслужби зі спрощення митних процедур (з наданням інформації щодо започаткування та перших результатів експерименту, розпочатого з 15.06.2003), а також опрацювання напрямків подальшого співробітництва, зокрема, організації в Україні у наступному році Конференції з питань прикордонного менеджменту. У ході зустрічі з директором директорату А Офісу Євродопомоги Пером Бріксом Кнудсеном планується остаточно погодити положення технічного завдання контракту "Митниця-7" та підписати Спільну декларацію про імплементацію згаданого контракту.

Попередньо узгоджено, що технічна допомога на модернізацію митної служби України за контрактом "Митниця-7" надаватиметься на концептуально нових засадах, - вибірковості митного контролю, оцінки і аналізу ризиків, застосування пост-аудит контролю, ширшого використання комп'ютерного обладнання та сучасного програмного забезпечення.

Реалізація контракту розпочнеться у листопаді цього року при фінансовому внеску з боку ЄС у розмірі 2 мільйонів євро на період у 14 місяців.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також