В Италии прошло заседание Украина-Тройка ЕС

17.07.2003, 12:11

15 июля в Риме состоялось заседание Украина-Тройка ЕС на уровне директоров политических департаментов Министерств иностранных дел. (укр.)

Українську делегацію на ньому очолював директор Департаменту з питань політики та безпеки МЗС Сергій Рева, делегацію ЄС - політичний директор МЗС головуючої в Євросоюзі Італії Джанкарло Арагона.

Під час зустрічі сторони обговорили сучасне внутрішньополітичне становище в Україні, перебіг трансформаційних процесів всередині Європейського Союзу, окремі аспекти подальшого розвитку відносин між Україною та ЄС у контексті наступного розширення Євросоюзу, а також актуальні питання сучасного міжнародного життя.

Представники ЄС вітали утвердження позитивних тенденцій економічного розвитку України. Було підтверджено, що успішне просування України шляхом здійснення демократичних перетворень та економічних реформ і надалі матиме визначальне значення для поглиблення відносин між Україною та ЄС.

Обмін думками в ході зустрічі підтвердив спільність позицій України та ЄС з багатьох міжнародних проблем. Сторони підкреслили, що це створює необхідне підґрунтя для подальшого поглиблення співробітництва між Україною та ЄС у сфері зовнішньої та безпекової політики, зокрема, у справі вирішення так званих "заморожених" конфліктів у Східній Європі.

Було висловлено обопільну зацікавленість у продовженні політичного діалогу та обговорено деякі аспекти підготовки наступного саміту Україна-ЄС.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також