Продолжается украино-российский переговорный процесс по вопросам недвижимости бывшего СССР

18.07.2003, 10:59

15 июля в Москве состоялся очередной раунд переговоров государственной делегации Украины и Российской Федерации по вопросам недвижимого имущества бывшего СССР за рубежом. (укр.)

Делегацію України, до складу якої входили представники Адміністрації Президента, Фонду держмайна, Міністерств фінансів і юстиції, на переговорах очолював заступник Міністра закордонних справ України Олександр Моцик, а делегацію Росії - заступник Міністра закордонних справ Анатолій Потапов.

В ході переговорів сторони продовжили обговорення переліку об'єктів нерухомого майна колишнього Радянського Союзу за кордоном для передачі Україні для дипломатичних та консульських потреб. Було підтверджено погодження для передачі Україні об'єктів в семи країнах, однак, що стосується механізму передачі, то делегація Росії пообіцяла надати відповідні офіційні пропозиції на початку серпня цього року.

Було також домовлено, що російська сторона надасть відповідь на запит з боку України щодо передачі нашій державі об'єктів в ряді інших країн з тим, щоб відповідний перелік охоплював 36 держав.

Сторони домовилися провести наступний раунд переговорів у другій половині жовтня цього року в Києві.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також