Индия заинтересовалась самолетом АН-70

21.07.2003, 18:27

Первый вице-премьер-министр, Министр финансов Украины Николай Азаров встретился с делегацией индийской части межгосударственной украино-индийской Комиссии по вопросам торгового, экономического, научного, технического, промышленного и культурного сотрудничества во главе с заместителем Министра иностранных дел Индии Шашанком. (укр.)

Сторони обговорили стан економічного співробітництва між нашими країнами та потенціал збільшення товарообігу та міждержавної кооперації.

Микола Азаров відзначив, що економічна динаміка України й Індії з урахуванням плідних традицій співробітництва дають підстави вважати, що на засіданні україно-індійської міжурядової Комісії, яке відбувається в Києві, можуть розглядатися реальні проекти співробітництва в різних галузях економіки, науки і техніки.

Серед перспективних напрямів спільної діяльності Перший віце-прем'єр-міністр України назвав розробки програмних продуктів та інтелектуальних систем, банківсько-фінансову сферу, реконструкцію індійських підприємств гірничо-металургійної та енергетичної галузей, реалізацію проекта "транспортний літак АН-70", постачання української машинобудівної продукції, освоєння транспортного коридору Індія-Іран-Європа.

Пан Шашанк підкреслив, що Індія зацікавлена не тільки в придбанні певних товарів і технологій, а і в сучасних науково-технічних розробках. В цьому контексті він підтвердив високу зацікавленість в реалізації проекту АН-70.

Також сторони досягли згоди, що Україні й Індії необхідно практично підійти до питання про можливість створення зони вільної торгівлі в контексті приєднання України до Світової організації торгівлі.

На початку поточного року Президент України доручив уряду активізувати роботу міжурядових комісій з Індією і Китаєм.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також