Министр иностранных дел Украины посетит Сингапур, Бруней и Филиппины

07.07.2003, 11:44

Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко отбыл с официальным визитом в Сингапур, Бруней и Филиппины. (укр.)

6 липня 2003 розпочалося турне Міністра закордонних справ України Анатолія Зленка до країн Південно-Східної Азії. В його рамках глава українського зовнішньополітичного відомства відвідає з офіційними візитами Сінгапур, Філіппіни та Бруней.

Головною метою візитів є започаткування двостороннього політичного діалогу, розбудова торговельно-економічного співробітництва та договірно-правової бази відносин України із зазначеними державами Південно-Східної Азії. Візити Міністра закордонних справ України до цих країн здійснюються вперше.

Програмою візиту А. Зленка до Республіки Сінгапур, де він перебуватиме 7-9 липня, передбачені зустрічі з Президентом Сінгапуру Селлапаном Рамою Натаном, Прем'єр-міністром Го Чок Тонгом та переговори з Міністром закордонних справ Шунмугамом Джаякумаром. Окрім цього, глава українського зовнішньополітичного відомства зустрінеться з керівництвом сінгапурської Державної інвестиційної корпорації та виступить перед Китайською Торговельно-промисловою палатою Сінгапуру.

Також А. Зленко візьме участь у офіційній церемонії відкриття Посольства України в Республіці Сінгапур.

В ході візиту А. Зленка до Брунею Даруссаламу, 10-11 липня, відбудуться його переговори з Міністром закордонних справ Мохамедом Болкіяхом. Глава українського зовнішньополітичного відомства буде прийнятий Султаном Брунею Даруссалама Хассаналом Болкіяхом, якому він передасть особисте послання Президента України Л. Д. Кучми. Програмою перебування передбачено також виступ українського Міністра перед представниками брунейських ділових кіл.

На завершення свого турне Міністр закордонних справ України 12-14 липня відвідає Республіку Філіппіни.

Під час перебування у Філіппінах А. Зленко буде прийнятий Президентом цієї країни Глорією Макапагал-Арройо, проведе переговори з Секретарем у закордонних справах Філіппін Бласом Опле, а також зустрінеться з Секретарем у справах промисловості і торгівлі Філіппін Мануелєм Рокасом. В рамках програми візиту Міністр матиме зустріч з представниками філіппінських ділових кіл та відвідає Спеціальну економічну зону Субік Бей.

У ході візитів планується підписання низки двосторонніх документів.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також