Правительство Украины поэтапно будет повышать оплату труда работникам образования

21.08.2003, 13:02

Несмотря на сложные социально-экономические условия, система образования Украины сохранила основные параметры, продолжает обновление, интегрируясь в европейское и мировое образовательные пространства. (укр.)

Освітянською громадськістю схвально прийнято рішення уряду про поетапне підвищення рівня оплати праці педагогічних працівників, що створює сприятливу атмосферу для успішного початку нового навчального року.

У цьому навчальному році у 21,1 тис. загальноосвітніх навчальних закладах розпочнуть навчання майже 6,1 млн. учнів, з яких 400 тис. - першокласники.

У 953 професійно-технічних навчальних закладах навчатимуться 479 тис. чоловік, у тому числі 225 тис - першокурсників.

Зростає і модернізується мережа вищих навальних закладів. Зараз в Україні функціонує 667 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, в тому числі державних - 590, з контингентом 582,9 тис. студентів та 330 вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації, в тому числі державних - 232, з контингентом 1686,9 тис. студентів.

У новому навчальному році відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України на 2003-2004 роки зусилля МОН будуть спрямовані на подальше поліпшення якості роботи освітньої галузі, удосконалення змісту освіти, організації навчально-виховного процесу та соціального захисту педагогічних працівників.

Завершується робота над проектами Державного стандарту загальної середньої освіти (основна і старша школа) та Державного стандарту спеціальної освіти.

Удосконалюється мережа ліцеїв, гімназій та колегіумів.

Змінено пріоритети у державному замовленні на підготовку фахівців з вищою освітою у напрямі його збільшення для ряду спеціальностей інженерно-технічного профілю у середньому на 24,8%.

Продовжується робота над створенням системи нормативних документів вищої освіти, відповідно до вимог Закону України "Про вищу освіту".

З метою соціального захисту талановитої студентської молоді та дітей з числа сиріт та малозабезпечених сімей започатковано більше 150 стипендій Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та іменних стипендій.

Розширюється міжнародне співробітництво у напрямі підготовки фахівців з вищою освітою.

У новому 2003/2004 навчальному році зусилля всіх центральних та місцевих органів виконавчої влади будуть спрямовані на подальше поліпшення якості та стабільності роботи системи освіти, підвищення соціальних гарантій всіх учасників навчально-виховного процесу.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також