В Украине появится финансовая академия

27.08.2003, 15:07

1 сентября 2003 года состоится торжественное открытие Украинской государственной финансовой академии. (укр.)

Відкриватиме фінансову академію Перший віце-прем'єр України, Міністр фінансів України Микола Азаров.

Створена у відповідності із Стратегією реформування державної служби в Україні, вона стане провідним науково-методичним вищим навчальним закладом в системі Міністерства фінансів України і забезпечить підготовку та перепідготовку державних службовців не тільки фінансової системи, а й інших державних органів, в тому числі і органів місцевого самоврядування.

Фінансова академія стане одним з важливих елементі побудови стрункої системи підготовки кадрів для органів державного управління, які беруть участь в розробці та здійсненні фінансової, бюджетної і податкової політики держави. Тож цілком зрозумілі надії, які покладають на фінансову академії керівники не тільки Міністерства фінансів України але й Державного казначейства, Головного контрольно-ревізійного управління, керівники регіонів країни.

Першокурсниками Української державної фінансової академії стали студенти випускних курсів Буковинського, Львівського, Дніпропетровського державних фінансово-економічних інститутів, Одеського фінансово-економічного коледжу. Протягом наступного учбового року їм доведеться вивчати ринок фінансових послуг, менеджмент державних фінансів, соціальне страхування, як здійснюється управління фінансовою санацією підприємств та інші спеціальні учбові програми.
По материалам пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також