Украинский гражданин незаконно пытался вывезти за границу более $30 тысяч

22.08.2003, 11:54

Большую партию валюты задержали работники Вадул-Сиретской таможни (Чернивецкая область, украино-румынская граница). (укр.)

Понад $30 тисяч та понад 2 тисячі евро український громадянин намагався провезти через митний кордон України з порушенням митних правил - з приховуванням від митного контролю.

Валюту було виявлено під час митного контролю членів екіпажу літака рейсу "Чернівці-Стамбул" на митному посту "Чернівці-аеропорт". Екіпаж літака проходив митний контроль через "зелений коридор". Але поскільки один з членів екіпажу досить помітно нервував - митники запропонували йому заповнити декларацію. Він відмовився, запевняючи, що нічого забороненого для переміщення через митний кордон не має. Після цього митники попередили, що змушені будуть переглянути особисті речі громадянина і він заявив, що має при собі $400. Не дивлячись на зізнання, працівники митниці оглянули його особисті речі, і у валізі виявили не задекларовану та приховану валюту на суму понад 180 тисяч гривень.

Напевне, громадянин хотів скористатися тим, що "зелений коридор" передбачає певне спрощення митних процедур. Але злочин було виявлено і припинено.

На даний момент валюту вилучено. Складено протокол про порушення митних правил.
По материалам пресс-службы Государственной таможенной службы Украины.

Читайте також